راهنمای خرید لپ تاپ مناسب رندرینگ، انیمیشن سازی و تدوین

در آغاز سال 2022 شرکت اینتل cpuهای نسل 12 و شرکت amd پردانزده های رایزن 9 نسل 5 به بازار عرضه کردند. همزمان نیز شرکت nvidia جدیدترین گرافیک‌های rtx و Quadro rtx را معرفی کردند، آرزوی هر طراحی است که این سخت افزارها را در اختیار داشته باشد. با بهبود عملکرد گرافیکی لپ تاپ ها و کامپیوتر های خانگی، بسیاری از مشاغل به سمت رندرگیری، شبیه سازی و طراحی های گرافیکی رفتند. در ادامه مشخصات لپ تاپ رندرینگ کاملا توضیح داده خواهد شد. اما اگر علاقمند به خرید لپ تاپ رندرینگ هستید، کافی است تا روی قسمت رنگی کلیک کنید و از فروشگاه بازدید نمایید.



مقدمه

چند سالی است با بهبود کیفیت پردازش تصویر و توانایی لپ تاپ ها در انجام این کار، شبیه سازی بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. از طرف دیگر با بهبود کیفیت دوربین های فیلم برداری و نمایشگر های خانگی، این توقع در بیننده به وجود آمده که فیلم یا سریال مورد علاقه خود را با کیفیت بالا ببیند.

لپ تاپ رندرینگ حرفه‌ای

با توجه به گفته های بالا افرادی که در حرفه های مهندسی یا پردازش تصویر مشغول به کار هستند، سراغ لپ تاپ های پر قدرتی می روند تا بهترین عملکرد را داشته باشند. در ادامه به بررسی خصوصیات و ویژگی های سخت افزاری این لپ تاپ ها خواهیم پرداخت. پس تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.


مشخصات لپ تاپ رندرینگ

ذات شبیه سازی و رندرگیری نیازمند پردازش تصویر بالایی است. با توجه به نوع کار و استفاده، لپ تاپ های صنعتی به ٣ بخش اصلی تقسیم می شوند.

لپ تاپ های رندرگیری رده پایین

این دسته عملا حافظه و پردازنده گرافیکی مجزا ندارند. تمامی پردازش ها در CPU مرکزی انجام می گیرد. مورد استفاده این رده از لپ تاپ ها معمولا گروه مهندسی برق و مهندسی کامپیوتر است.

معمولا برنامه نویسان این لپ تاپ ها را انتخاب می کنند. دلیل آن نیز نبود پردازنده گرافیکی مجزاست. در امر برنامه نویسی لازم است که لپ تاپ دارای پردازشگر مرکزی قوی و مقدار رم مناسبی باشد. می توان هارد SSD را نیز به عنوان یک امتیاز مثبت در نظر گرفت.

لپ تاپ رندرگیری ساده

حافظه گرافیکی مجزا، هم وزن دستگاه را افزایش می دهد – که باعث پایین آمدن قابلیت حمل و نقل آن می شود – هم هزینه ای اضافی بر دست کاربر می گذارد. چراکه در برنامه نویسی نیازی به گرافیک مجزا نیست.

لپ تاپ های رندرگیری میان رده

لپ تاپ های میان رده بسیار کار راه انداز هستند. مورد استفاده آن معمولا برای افرادی است که تازه وارد حوزه طراحی و شبیه سازی شده اند. علاوه بر کارهای رندرینگ، خیلی از کاربرها از آن به عنوان لپ تاپ گیمینگ استفاده می کنند.

پردازشگر قوی، مقدار رم بالا و از همه مهم تر یک پردازنده گرافیکی مجزا دارد. این لپ تاپ ها می توانند برای دانشجویان رشته های مهندسی معماری و مهندسی عمران و . . . بسیار کارآمد باشد.

معمولا کارهای آموزشی و تمرینی را با چنین لپ تاپ هایی انجام می دهند. هم از کیفیت ساخت بالایی برخوردارند، هم قدرت پردازش مناسبی دارند. علاوه بر این لپ تاپ های میان رده مدل های بسیار متنوعی دارند، که کاربر با توجه به بودجه و سلایق خود می تواند انتخاب کند.


لپ تاپ های رندرگیری حرفه ای

این دسته همان طور که از اسمش پیداست مخصوص کارهای تخصصی و حرفه ای است. اموری مانند تدوین، انیمیشن سازی و کارهای پردازش تصویر حرفه ای.

لپ تاپ رندرینگ مناسب انیمیشن سازی

خصوصیات بارز این لپ تاپ های قدرتمند بودن پردازنده مرکزی و بالا بودن حافظه اختصاصی گرافیک است. سخت افزار عالی این لپ تاپ ها هزینه ی زیادی را می طلبد. به همین دلیل افرادی سراغ این دسته می آیند که به کمک لپ تاپ کسب درآمد می کنند.


مشخصات سخت افزاری لپ تاپ رندرینگ

پس از بررسی رده های لپ تاپ های رندرگیری، به سراغ سخت افزار و قطعات لپ تاپ ها می رویم. در این بخش حداقل سیستم و کانفیگ رده ها را تعریف می کنیم. هر چند این استاندارد ها نسبی است اما در کل می تواند راهنمای بسیار خوبی باشد.

پردازشگر مرکزی یا CPU

  لپ تاپ های رده پایین لپ تاپ های میان رده لپ تاپ های رندرگیری حرفه ای
مدل پردازنده Intel Core Intel Core Intel Core
سری پردازنده Core-i3 Core-i5 Core-i7
نسل پردازنده نسل ۴ نسل ۴ نسل ٨

این ها حداقل استاندارهای مورد نیاز برای بهترین عملکرد است. هر چند که استفاده از پردازنده Core-i7 یا نسل های بالاتر امتیاز مثبت بسیار خوبی برای لپ تاپ های رده پایین یا میان رده هستند.

CPU خصوصیات دیگری مانند فرکانس کاری یا مقدار کش CPU وجود دارد. اما جهت پرهیز از شلوق کاری و سردرگمی اینجا به آن اشاره نشده است.


حافظه موقت یا RAM

  لپ تاپ های رده پایین لپ تاپ های میان رده لپ تاپ های رندرگیری حرفه ای
مقدار رم ٨ گیگا بایت ٨ گیگا بایت ١۶ گیگا بایت
نوع رم DDR3 DDR3 DDR4
بارگذاری رم در مادربرد

حافظه ذخیره سازی یا Hard

  لپ تاپ های رده پایین لپ تاپ های میان رده لپ تاپ های رندرگیری حرفه ای
مقدار هارد ۵٠٠ گیگا بایت ۵٠٠ گیگا بایت ۵٠٠ گیگا بایت
نوع هارد HDD HDD SSD

به دلیل امکان ارتقا هارد یا وجود هارد های اکسترنال نیاز زیادی به حافظه ذخیره سازی نیست. اما هارد های SSD به دلیل سرعت بسیار بالا در خواندن و نوشتن اطلاعات، معمولا توصیه می شوند.

پردازنده گرافیکی یا GPU

  لپ تاپ های رده پایین لپ تاپ های میان رده لپ تاپ های رندرگیری حرفه ای
مدل گرافیک AMD / Nvidia Nvidia
سری گرافیک Quadro M1000 GeForce GTX
مقدار حافظه مجزا ٢ گیگا بایت ۴ گیگا بایت
کارت گرافیک حرفه‌ای برای انیمیشن سازی

یکی از مهمترین مشخصات لپ تاپ رندرینگ کارت گرافیکی آن ها می باشد. با توجه به تنوع بسیار زیاد پردازنده های گرافیکی، انتخاب های بسیار زیادی برای کاربر وجود دارد. با توجه به بودجه در اختیار می توانید انتخاب مناسبی داشته باشید.


نمایشگر یا Screen

  لپ تاپ های رده پایین لپ تاپ های میان رده لپ تاپ های رندرگیری حرفه ای
اندازه نمایشگر ١۵.۶ اینچ ١۵.۶ اینچ ١٧ اینچ
کیفیت نمایشگر HD +HD FullHD


امکاناتی که باید هنگام خرید لپ تاپ های رندرگیری مد نظر داشته باشید

انتخاب سخت افزار مناسب بسیار مهم است. اما نکات مهم دیگری نیز وجود دارند که تاثیر زیادی بر کارآیی لپ تاپ دارد.

کیبورد لپ تاپ های رندرگیری

کیبورد از اجزای بسیار مهم است. مخصوصا برای کسانی که کد می نویسند. بهترین انتخاب کیبورد جزیره ای است. این کیبورد بسیار راحت است. کاربر می تواند ساعت ها تایپ کند بدون اینکه احساس خستگی کند.

نمایشگر لمسی

امتیاز مثبت خیلی خوبی که می توان در نظر گرفت نمایشگر لمسی است. پشتیبانی از قلم می تواند خیلی کارساز باشد. معمولا هنگام ارائه پروژه یا طراحی خیلی کمک حال طراح خواهد بود.


سیستم خنک کنندگی لپ تاپ های رندرگیری

برای افرادی که می خواهند حرفه ای کار کنند، سیستم خنک کنندگی بسیات حائز اهمیت است. سیستم خنک کنندگی علاوه بر قابلیت گردش هوا در بین تمام قطعات باید بدون نویز باشد. ایجاد سر و صدا های اضافی می تواند نقطه ضعفی برای لپ تاپ باشد.

طراحی لپ تاپ های رندرگیری

در لپ تاپ های صنعتی اغلب لازم است ابزارهایی مانند ماوس، کیبورد یا حتی دی وی دی درایو را به لپ تاپ متصل کرد. برای این امکان باید لپ تاپ های رندرگیری به اندازه کافی درگاه داشته باشند.

امکانات لپ تاپ رندرینگ

پشتیبانی از خروجی های مختلف مانند HDMI, VGA بسیار مهم است. در اصطلاح می گویند”لپ تاپ فول پورت باشد” تا هیچ گاه با مشکل کمبود USB یا اتصال به پروژکتور و . . . را نداشته باشد.


حداقل سیستم مورد نیاز نرم افزارهای رندرگیری و مهندسی

نرم افزارهای زیادی در حوزه طراحی و پردازش تصویر وجود دارد. به اختصار به چند مورد پرکاربرد اشاره می کنیم.

نرم افزارهای مهندسی و برنامه نویسی

همانطور که پیشتر اشاره کردیم برای اغلب کارهای مهندسی و برنامه نویسی نیازی به کارت گرافیک مجزا نیست. بلکه عمل اصلی پردازش توسط CPU انجام می گیرد. در پایین به دو نرم افزار پر کاربرد MATLAB و Visual Studio اشاره می کنیم که بیشترین استفاده را در رشته های مهندسی دارند.

Visual Studio MATLAB System requirement
Intel or AMD quad-core, 2GHz Intel or AMD dual-core, 2GHz Processor
(4GB (8GB recommended (4GB (8GB recommended RAM
windows 7, 8, 8.1, 10 windows 7, 8, 8.1, 10 Operation System
HD, 1366×768 HD, 1366×768 Display resolution
20-50GB 30GB Hard disk

برای توضیح بیشتر باید گفت که منظور از dual-core این است که پردازنده دارای ٢ هسته باشد. quad-core نیز به معنی ۴ هسته ای است.

نرم افزارهای طراحی

اغلب کارهای طراحی با نرم افزارهایی نظیر AutoCAD و 3D MAX صورت می گیرد. به این دلیل که آموزش های فراوان دارند و کار کردن با آنها بسیار راحت است. در جدول پایین به بررسی حداقل سیستم مورد نیاز این نرم افزارهای اشاره می کنیم.

3D MAX AutoCAD System requirement
Intel or AMD quad-core, 2GHz Intel or AMD dual-core, 2GHz Processor
(4GB (8GB recommended (8GB (16GB recommended RAM
(windows 7, 10 (64-bit (windows 7, 8, 8.1, 10 (64-bit Operation System
HD, 1366×768 HD, 1366×768 Display resolution
20GB 20GB Hard disk

نرم افزارهای طراحی صنعتی

نرم افزارهای CATIA ویا Solid Works در بین طراحان قطعات صنعتی بسیار پر طرفدار هستند. در جدول پایین می توانید حداقل سیستم مورد نظر این نرم افزارها را مشاهده نمایید.

Solid Works CATIA System requirement
Intel multi-core, 3GHz Intel multi-core, 3GHz Processor
16GB 8GB RAM
(windows 7, 10 (64-bit (windows 7, 10 (64-bit Operation System
FullHD, 1920×1080 FullHD, 1920×1080 Display resolution
25GB 20GB Hard disk
Nvidia Quadro P1000, 2GB Nvidia Quadro P1000, 1GB Graphics card

نرم افزارهای انیمیشن سازی و پردازش تصویر

برای کسانی که مشغول حرفه های پردازش تصویر و انیمیشن سازی هستند، نرم افزارهای زیادی در بازار موجود است اما محبوب ترین آنها lumion و MAYA است. اغلب شرکت های انیمشن سازی در جهان نیز با همین نرم افزارها بیشتر انیمیشن های خود را ساخته اند.

lumion MAYA System requirment
Intel multi-core, 2.5GHz Intel multi-core, 2GHz Processor
16GB (8GB (16GB recommended RAM
(windows 10 (64-bit (windows 10 (64-bit Operation System
FullHD, 1920×1080 FullHD, 1920×1080 Display resolution
35GB 25GB Hard disk
Nvidia Quadro P1000, 4GB Nvidia Quadro P1000, 2GB Graphic card

برای تکمیل بحث لپ تاپ های رندرگیری باید اشاره کرد استفاده از هاردهای SSD و یا RAM های DDR4 تاثیر بسیار زیادی بر تسریع سرعت پردازش خواهند داشت. اطلاعات فوق از سایت های سازنده نرم افزارها استخراج شده است.


لپ تاپ رندرینگ

می‌توانید جهت مشاهده لیست کامل لپ تاپ‌ها و اطلاع از قیمت لپ تاپ رندرینگ روی قسمت رنگی کلیک کنید.

سخن پایانی

در انتخاب لپ تاپ های رندرگیری مناسب معمولا بودجه تعیین کننده است. ما در آبیدر استوک سعی کرده ایم محصولاتی با کیفیت و با قیمت مناسب ارائه دهیم. این مورد که لپ تاپ استوک باشد یا نو تاثیری بر کارآیی آن ندارد. بلکه مستقیما روی قیمت دستگاه اثر گذار است.


امیدواریم توانسته باشیم مشخصات لپ تاپ رندرینگ را به صورت کامل مورد بررسی قرار داده باشیم. در صورت داشتن نظر، پیشنهاد یا انتقادی می توانید در پایین آن را نوشته و ارسال نمایید. تیم پشتیبانی آبیدر استوک حتما در اسرع وقت به آن پاسخ خواهند داد.

منبع

1 دیدگاه برای “راهنمای خرید لپ تاپ مناسب رندرینگ، انیمیشن سازی و تدوین

دیدگاهتان را بنویسید