تست PassMark چیست + تفسیر داده‌های بدست آمده

قبل از خرید لپ تاپ استوک یا تازه به چه نکاتی توجه می‌کنید؟ اولین مورد حتما ظاهر لپ تاپ است. لپ تاپ باید برندی معتبر، ظاهری آراسته و مناسب داشته باشد. اما در مورد سخت افزار داخلی لپ تاپ داستان کمی متفاوت است. چراکه نمی‌توان تنها به ظاهر آن اطمینان کرد. به همین دلیل تست PassMark را معرفی می‌کنیم. این آزمون به شما کمک می‌کند که از قدرت پردازش سخت افزار داخلی لپ تاپ آگاه شوید.

تست PassMark که توسط شرکت PassMark Software توسعه یافته، مجموعه‌ای از نرم‌افزارها برای سنجش عملکرد و پایداری سیستم‌های کامپیوتری است. این تست‌ها به طور گسترده برای ارزیابی اجزای مختلف سخت‌افزاری، از جمله CPU، حافظه، کارت گرافیک، هارد دیسک و غیره استفاده می‌شوند.

 

 

 


 

 


 

تست PassMark چرا انجام می‌شود؟

 

اغلب نرم افزارهای مهندسی و رندرینگ در توضیحات سیستم مورد نیاز به عددی اشاره می‌کنند. به عنوان مثال برای نرم افزار Lumion در قسمت کارت گرافیک مناسب نوشته شده است: کارت گرافیک Nvidia یا AMD با بنچمارک بیش از ٦٠٠٠. عددی که به عنوان یک مبنا قرار داده شده است، نمایانگر قدرت کارت گرافیک است. این عدد پس از اجرای تست پسمارک حاصل شده است.

 

تست PassMark برای بدست آوردن قدرت پردازش CPU و کارت گرافیک انجام می‌شود. با انجام این تست، پردازنده و کارت گرافیک در تمامی حالت‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرند. در نهایت با توجه به پاسخ‌هایی که دریافت شده است، عددی نمایش داده می‌شود که به اصطلاح بنچمارک CPU یا بنچمارک کارت گرافیک است.

 


 

در تست پسمارک چه مواردی بررسی می‌شود؟

 

به صورت کلی تست پسمارک به چند بخش عمده تقسیم می‌شود. بخش اصلی آن مربوط به تست سخت افزار داخلی است. در این تست CPU، کارت گرافیک. رم و هارد مورد بررسی قرار گرفته می‌شود.

 

١. تست CPU

 

از آنجایی که CPU واحد اصلی پردازش در کامپیوتر و لپ تاپ است، بیشترین فشار پردازشی روی آن قرار دارد. با اجرای این تست، مقدار قابل توجهی محاسبات به پردازنده انتقال داده می‌شود. سپس مدت زمان انجام این پردازش محاسبه می‌شود. با توجه به نتیجه‌ای که حاصل می‌شود، عددی به عنوان بنچمارک CPU نمایش داده می‌شود.

 

نمونه‌ای از بنچمارک بهترین پردازنده‌های موجود در بازار
نمونه‌ای از بنچمارک بهترین پردازنده‌های موجود در بازار

 

٢. تست دو بعدی گرافیک

 

یکی از قسمت‌های اصلی هر پردازنده، گرافیک آنبرد آن است. گرافیک آنبرد پر کارترین قسمت CPU است. بدون اینکه متوجه شویم، هر بار که نرم افزاری را مینیمایز می‌کنیم یا اندازه فونت متنی را تغییر می‌دهیم، مستقیما داریم از گرافیک آنبرد استفاده می‌کنیم.

 

در تست PassMark به صورت ویژه‌ای گرافیک آنبرد مورد بررسی قرار می‌گیرد. مخصوصا بخش فیلترهای تصویر که مستقیما با کاربر در ارتباط است. میزان درخشش تصاویر یا کیفیت زوم به گرافیک آنبرد دستگاه شما ارتباط دارد. اگر قصد خرید لپ تاپی قدرتمند دارید، حتما به بنچمارک گرافیک آنبرد آن توجه کنید.

 

٣. تست سه بعدی گرافیک

 

در این بخش کارت گرافیک مجزای دستگاه شما مورد بررسی قرار می‌گیرد. با انجام تست‌های رندرینگ معمولی و سنگین روی کارت گرافیک، در نهایت عددی به شما نمایش داده می‌شود که نشانگر قدرت کارت گرافیک دستگاه شماست. اغلب کاربران دچار این اشتباه می‌شوند که این تست‌ها ممکن است به سخت افزار آسیب برساند، اما این یک باور غلط است. به شما این اطمینان را می‌دهیم که تست کردن سخت افزار هیچ آسیبی به آنها وارد نمی‌کند.

 

تست Passmark کارت گرافیک

 

٤. تست PassMark حافظه موقت یا Memory

 

حافظه موقت یا رم دارای قدرت متفاوت است. به عنوان مثال خیلی از افراد ترجیح می‌دهند که از رم DDR4 روی دستگاه‌های خود استفاده کنند. چراکه اعتقاد دارند این نوع رم‌ها دارای سرعت انتقال داده بیشتری هستند. در تست پسمارک با بررسی میزان انتقال داده و سرعت خواندن کش و … قدرت رم را با یک عدد نشان می‌دهد.

 

٥. تست حافظه داخلی یا Disk

 

در انتها با بررسی عملکرد هارد دیسک شما در مواردی مانند سرعت نوشتن اطلاعات، خواندن اطلاعات و پیدا کردن تصادفی داده‌ها، عددی به عنوان قدرت حافظه داخلی نمایش داده می‌شود.

 


 

نتیجه‌ی تست PassMark

 

پس از پایان یافتن تست پسمارک، خلاصه‌ای از آن برای کاربر به نمایش در خواهد آمد. همچنین یک عدد به عنوان بنچمارک کلی دستگاه شما، نمایش داده می‌شود. این عدد ممکن برای دو دستگاه کاملا مشابه، نتیجه‌ی متفاوت داشته باشد. چون شرایط محیطی مانند دما و … روی نتایج این تست تاثیر گذار است.

 


 

چگونه بدون تست PassMark از بنچمارک سخت افزار خود آگاه شویم؟

 

اگر قصد ندارید که تست PassMark را روی سیستم خود انجام دهید، می‌توانید بنچمارک سخت افزار دستگاه خود را به آسانی بدست آوید:

زمان کل: 1 ساعت

مدل CPU خود را با کلمه Benchmark جستجو کنید

با چند روش مختلف می‌توانید مدل دقیق پردازنده خود را بدست آورید. سپس مدل دقیق پردازنده خود را در google جستجو کنید. در انتهای مدل پردازنده‌ی خود حتما کلمه benchmark را اضافه کنید. در نتایج وبسایت PassMark را بیابید. اطلاعات مورد نیاز شما پیدا شد.

مدل گرافیک آنبرد خود را در سایت PassMark پیدا کنید

ابتدا از تب Performance در قسمت Task Manager مدل گرافیک آنبرد خود را پیدا کنید. سپس آنرا با کلمه Benchmark در گوگل جستجو کنید. روی سایت PassMark کلیک کنید تا اطلاعات لازم را بدست بیاورید.

بنچمارک کارت گرافیک شما در قسمت Video card benchmark.net قرار دارد

ابتدا مدل دقیق کارت گرافیک دستگاه خود را پیدا کنید. پس از آن می‌توانید با اضافه کردن کلمه Benchmark به انتهای آن و جستجو در گوگل روی سایت پسمارک کلیک کنید.

 

آیا تست پسمارک به اندازه‌ی کافی معتبر است؟

 

در حال حاضر سایت PassMark به عنوان مرجع قدرت پردازش CPU و کارت گرافیک شناخته شده است. حتی اغلب سازندگان نرم افزارهای رندرینگ، گیم و مهندسی از این سایت به عنوان یک مرجع استفاده می‌کنند.

 


 

تست استرس چیست؟

 

اگر قصد دارید که دستگاه خود را در حالت استرس قرار دهید، قسمتی در تست PassMark وجود دارد که این امکان را برای شما فراهم می‌کند. تست استرس برای دستگاه‌های صنعتی و حرفه‌ای انجام می‌‌شود. با این تست کاربر می‌تواند محدوده‌ی کاری لپ تاپ یا دستگاه خود را تشخیص دهد. مثلا تا چه درجه‌ای از گرما عملکرد سیستم نرمال است. آیا سیستم خنک کنندگی به اندازه کافی سخت افزار را خنک می‌کند.

 

تست استرس

 

یا به عنوان مثال پردازنده تا چه حدی از محاسبات را می‌تواند هندل کند. در صورت کلی این تست برای دستگاه‌های معمولی با کاربری روزانه، دانشجویی و … انجام نمی‌شود. تست استرس به صورت ویژه عملکرد سیستم را در شرایط نامتعارف مورد بررسی قرار می‌دهد.

 


 

سخن پایانی

 

با توجه به اینکه اغلب مخاطبان آبیدر استوک درباره تست PassMark اطلاعات کافی نداشتند، این مقاله را تالیف کردیم. چون اغلب محصولاتی که ما معرفی می‌کنیم دارای بنچمارک پردازنده و کارت گرافیک می‌باشند. اگر قصد دارید روی سیستم خود این تست را نجام دهید، می‌توانید به سایت سازنده مراجعه نمایید.

 

در انتها اگر نظر یا پیشنهادی دارید می‌توانید با بخش پشتیبانی آبیدر استوک تماس حاصل فرمایید یا در کامنت همین مقاله بنویسید. پرسش‌های شما در اسرع وقت توسط کارشناسان ما پاسخ شما داده خواهند شد.

 

سوالات متداول

 

آیا تست پسمارک معتبر است؟

در حال حاضر سایت PassMark به عنوان مرجع قدرت پردازش CPU و کارت گرافیک شناخته شده است. حتی اغلب سازندگان نرم افزارهای رندرینگ، گیم و مهندسی از این سایت به عنوان یک مرجع استفاده می‌کنند.

بنچمارک دقیقا چه چیزی را نشان می‌دهد؟

به عنوان مثال بنچمارک پردازنده، قدرت پردازش CPU را نشان می‌دهد. اینکه CPU مورد نظر تا چه حدی قادر به پردازش داده‌ها و انجام محاسبات است.

دیدگاهتان را بنویسید